Кучетата имат преднина пред котките и науката го доказва

Кучетата имат преднина пред котките и науката го доказва

dogcat

PHOENIX - Хората отдавна знаят, че кучетата са по-умни от котките. Фактът, че няма котки за сервиране или котки, които търсят наркотици, правят това изключително ясно. Изследванията доказват биологичното съмнение, като дават на собствениците невротехнически доказателства.

Изследователи от университета "Вандербилт" установяват, че мозъчната кора на кучето съдържа повече от два пъти невроните на мозъка на котката. Невроните са клетки, свързани с мислене, планиране и сложно поведение, като по този начин са силно свързани с разузнаването. Неврологът на Вандербилт Сузана Херкулано-Хузел каза, че кучетата имат около 530 милиона кортикални неврони, а на котките са около 250 милиона. (За сравнение, човешкият мозък съдържа 16 милиарда, така че не разчитайте на вашето куче да ви налива бира скоро). Доцентът на Вандербилт също изучава мозъка на пор, монго, миеща мечка, хиена, лъв и кафява мечка.

Кучетата имат специалните умения да определят кога хората са приятни и кога не са, според научно изследване.

"Бих заложил пари на голямо куче отколкото за котка по всяко време", каза Херкулано-Хузел в видеоклип, произведен от Vanderbilt. "Те имат биологичната способност да правят много по-сложни и гъвкави неща с живота си, отколкото котките могат". Невронауката сега подкрепя общото знание, но историята е изпълнена с анекдотични доказателства, че кучетата са по-умни от котките.


• Кучетата са служили във военните и в полицейските части. Когато става въпрос за участие, котките имат нужда от помощ за да слязат от дървото.
• Кучетата подпомагат хората с увреждания и могат да се научат да изпълняват сложни задачи. Котките обикновено стоят настрана.
• Известни кучета като Lassie, Rin Tin Tin и Air Bud спечелиха отличия за извършване на експертни трикове. Grumpy Cat спечели слава за един изключителен израз на лицето.