Тетиароа, Островът се обади

Тетиароа, Островът се обади

tetiaroa

Тетиароа е малко парче от рая в архипелага на островите Society( Дружествените ) в Таити. Това е едно от местата, в които думите нямат достатъчно сила да опишат. Представете си един атол, заобиколен от бариера от корали, съставен от дузина островчета с бели пясъчни плажове, много кокосови палми, море в различни нюанси на синьото с невероятно кристална вода и населени от грандиозна морска фауна. Това е сън. Обект на желание!

Островът е бил тайно обитаван от Марлон Брандо повече от 30 години, откакто е снимал "Големият бунт" през 60-те години на миналия век. Актьорът се влюбва не само в острова, но и в таитянската Тарита Терипая, за коята се е оженил. Имали са две деца и бурна връзка, която продължила 43 години. Брандо купил острова през 1966 г. и се е преместил там.


През 1970 Марлон Брандо наел американски архитект, който да построи къща в Тетиароа, която да не навреди на околната среда. Винаги е имал голяма загриженост за опазването на природата. За съжаление, през 1983 г. един ураган опустошил острова и унищожил голяма част от сградите там.

Няколко години по-късно, през 90-те години, той имал финансови проблеми и се завърнал в киното. По това време започнал да идеализира дизайна на курорта, който да се построи на острова. За съжаление, той не е видял, че неговият проект е финализиран. Той починал през 2004 г. и пепелта му била хвърлена на острова, където живеел през по-голямата част от живота си. Тогава бившата му съпруга, актрисата Тарита, решила да напише книгата "Марлон, любов моя, страданието ми", разкривайки на света подробности за тази "холивудска" любов.