Великобританския мол въвежда БЪРЗА ЛЕНТА, за да облекчи яростта над бавните пешеходци

Великобританския мол въвежда БЪРЗА ЛЕНТА, за да облекчи яростта над бавните пешеходци

fast lane

Да бъдеш затрупан зад тълпи от просяци, когато бързаш, е един от най-досадните световни проблеми. Но сега търговски център на Великобритания стартира нова стратегия, за да помогне на нетърпеливите купувачи да избягват бавни пешеходци - и яростта, която върви с тях. Центърът на езерото в Есекс, в покрайнините на Лондон, е въвел 720-метрова "бърза лента", запазена само за бързи разходки, точно навреме за коледната треска. Центърът е един от най-големите в Обединеното кралство.

Мениджърският екип на центъра заяви, че платформата ще помогне на купувачите ", които знаят къде искат да отидат и то бързо."


Бързата лента бе пусната след проучване на Mastercard, което установи, че 80% от потребителите са били забавени и това е най-голямото им дразнене, докато пазаруват. Проучването също така установи, че средната скорост на ходене е намаляла с 21% по време на коледния пазарен период, тъй като повечето купувачи са прекарали повече време за пазаруване и сърфиране през този период.

"Препълнените паркинги и оживените търговски центрове са склонни да бъдат две от най-големите увлечения на купувачите през празничния сезон", каза той. "Мисля, че бързите ленти са нов подход, но подозирам, че това ще бъде малко като бързи платна по магистралата, така че може да се окаже по-неприятно, отколкото си струва."

"Мисля, че това е страхотна идея. Разбира се, това е чувство на неудовлетвореност за много купувачи, които се опитват да преминат през мол от един търговец на дребно към следващия, без да се блъскат в хората".

Проучването MasterCard идентифицира и четирите най-често срещани видове купувачи.

Те включват "Скейтъри", 31 процента от купувачите, които се опитват да маневрират пътя си чрез тълпи учтиво; "Доджърс" - 51% от клиентите, които се движат по пътищата, за да избегнат бавните пешеходци; "Булдозери" - 11-те процента, които преминават през тълпи; и "Tutters", 15%, които провъзгласяват разочарованията си с бавните проходилки.