YouTube направи промени с правилата за рекламите след видеото на Logan Paul

YouTube направи промени с правилата за рекламите след видеото на Logan Paul

youtube

"Очевидно по-малките канали вече не са важни": Промените означават, че за да печелите пари от видеоклиповете, качващите трябва да имат 4 000 часа гледано време през последните 12 месеца и над 1000 абонати.

YouTube обяви значителни промени в правилата за плащане на реклами. Промените, които ще започнат днес, означават, че за да печелят пари от видеоклиповете, качващите трябва да имат 4 000 часа гледано време през последните 12 месеца и над 1000 абонати.

YouTube твърди, че тези нови прагове са избрани след "задълбочен анализ и разговори с създателите" и че те ще спомогнат за увеличаване на приходите от реклами на създателите, които "допринесат положително". Съществуващите потребители ще имат гратисен период от 30 дни, но също така ще бъдат обект на промените от 20 февруари.


Някои от малките канали споделят мнението си в twitter и предполагат, че по-малките канали се наказват за грешките на другите.

RawBeautyKristi: "Много съм разочарован да чуя новите правила, които YouTube пуснаха по отношение на по-малките създатели и монетизация, миниатюри и т.н. Това буквално е начин да кажат - " вие сте незначителни за нас ". Трябва да работят 10 пъти по-повече, за да се видят. Толкова неприятно.

А Lyca добави: "#YouTubePartnerProgram така че, вместо да наказвате правилно големите творци, които нарушават правилата, YouTube реши да накаже 100 от 1000-те малки създатели, като ги изхвърли. Просто така. Не сме нищо за тях, но те се огъват назад за по-големите момчета.

Промените идват само дни, след като Logan Paul, чийто YouTube канал има над 15 милиона абонати, качи влог, показващ мъртвото тяло на човек, който се самоубил в Япония, заради който е бил свален от най-високите рекламни класации на YouTube.

YouTube обяви промените, като каза: "Тези по-високи стандарти също ще ни помогнат да предотвратим потенциални неподходящи видеоклипове за приходи, което може да навреди на приходите за всички".


Макар че промените вероятно ще засегнат значителен брой канали, YouTube подчерта, че 99% от засегнатите са направили по-малко от $ 100 (£ 72) годишно, като 90% са спечелили по-малко от $ 2.50 през последния месец.

YouTube добави: "Уверени сме, че стъпките, които предприемаме днес, ще помогнат за предпазването и развитието на вдъхновяваща ни общност в бъдеще".