10 съвета за постигане на всичко, което искате в живота

10 съвета за постигане на всичко, което искате в живота

Постигни целите си

Липсва ви мотивация не защото сте мързеливи или нямате цел. Дори най-големите звезди, най-богатите бизнесмени или най-добрите спортисти се губят понякога. Това, което ги прави мотивирани, е любопитството за това колко по-добре или по-бързо могат да го получат. Така че преди всичко, бъдете любопитни и това ще ви доведе до вашите цели и успех.

1. Фокусирайте се върху ангажимента, а не върху мотивацията.
Как сте се ангажирали с целта си? Колко е важно за вас и какво искате да жертвате, за да го постигнете? Ако се окажете напълно ангажирани, мотивацията ще последва.

2. Търсете знание, а не резултати.
Ако се съсредоточите върху вълнението на откриването, подобряването, изследването и експериментирането, вашата мотивация винаги ще бъде подхранвана. Ако се съсредоточите само върху резултатите, мотивацията ви ще бъде като времето - ще умре в мига, в който удари буря. Така че ключът е да се съсредоточим върху пътуването, а не върху дестинацията. Продължавайте да мислите за това, което научавате по пътя и какво можете да подобрите.

3. Направете пътуването забавно.
Това е страхотна игра! В момента, в който го направите сериозно, има голям шанс той да започне да носи тежко емоционално тегло и ще загубите перспектива и ще се забиете отново.

4. Отърви се от застоящите мисли.
Мислите влияят върху чувствата и чувствата, които определят начина, по който гледате работата си. Имате много мисли в главата си и винаги имате избор на кои да се съсредоточите: онези, които ще ви накарат емоционално да забиете (страхове, съмнения) или тези, които ще ви придвижат напред (възбуда, експериментиране, опитване нови неща, излизане от вашата комфортна зона).


5. Използвайте въображението си.
Следващата стъпка, след като се отървахте от негативните мисли, е да използвате вашето въображение. Когато нещата вървят добре, вие сте изпълнени с положителна енергия и когато изпитвате затруднения, трябва да сте още по-енергични. Така че преименувайте ситуацията си. Ако продължавате да повтаряте, че мразите работата си, познайте кои чувства ще предизвикат тези думи? Това е въпрос на въображение! Винаги можете да намерите нещо, което да научите дори от най-лошия шеф на света в най-скучната работа. Имам страхотно упражнение за вас: Само за три дни, мислете и кажете само позитивни неща. Вижте какво ще се случи.

6. Престанете да бъдете добри към себе си.
Мотивацията означава, че дейността и действието водят до резултати. Понякога действията ви не успяват да донесат желаните резултати. Така че предпочитате да бъдете добри към себе си и да не се забърквате в трудна ситуация. Изчаквате перфектното време, възможност, докато сте в застой и понякога дори в депресия. Излезте от там, предизвикайте себе си, направете нещо, което искате да направите, дори и да се страхувате.

7. Отървете се от разсейването.
Безсмислени неща и разсейване винаги ще са по пътя ви, особено онези лесни, обичайни неща, които бихте предпочели да направите, вместо да се фокусирате върху нови предизвикателни и смислени проекти. Научете се да се съсредоточите върху това, което е най-важно. Напишете списък на нещата, които губят време ви и дръжте себе си отговорни да не ги правите.

8. Не разчитайте на другите.
Никога не трябва да очаквате, че другите ще го направят, дори и вашият партньор, приятел или шеф. Всички са заети със собствените си нужди. Никой няма да ви направи щастливи или да постигнете целите си за вас. Всичко зависи от вас.

9. План.
Знайте своите три стъпки напред. Нямате нужда от повече. Попълнете седмичния си календар, като отбелязвате кога ще направите какво и как. Когаи как е важно да планираме. Прегледайте как всеки ден преминавате през това, което научихте, и преразгледайте какво бихте могли да подобрите.

10. Предпазвайте се от изгаряне.
Лесно е да изгорите, когато сте много мотивирани. Наблюдавайте се, за да разпознаете признаците на умората и да отделите време за почивка. Вашето тяло и ум почиват, когато планирате почивката и забавното време в седмичния си календар. Правете различни задачи, продължете да превключвате между нещо творческо и логично, нещо физическо и неподвижно, работещо сам и с екип. Разнообразявайте местоположенията, медитирайте или просто вдишайте дълбоко, затворете очите си или се съсредоточете върху едно нещо в продължение на пет минути.