12 неща, които вероятно не знаете за вашето тяло и здраве

12 неща, които вероятно не знаете за вашето тяло и здраве

Healthybody

1. Изследователите установили, че хората, които преминават през входна врата близо до кухня, са склонни да ядат 15% повече от тези, които използват външната врата.

2. Не можете да получите тен от екрана на компютъра. Уеб сайтът Computer Tan беше създаден като измама за повишаване на осведомеността за рака на кожата.

3. Затлъстелите хора харчат приблизително 485 долара повече за дрехите, 828 долара за допълнителни самолетни места и 36 долара повече за газ годишно, отколкото техните по-тънки колеги. Двигателят с наднормено тегло изгаря около 18 галона газ годишно.

4. Пушачите са четири пъти по-склонни да съобщават, че се чувстват неспокойни след нощния сън, отколкото непушачите.

5. Яденето на плодове и зеленчуци може да помогне на тялото да направи свой собствен аспирин.

6. Една 20-минутна дрямка може да подобри общата ви бдителност, да повиши настроението ви и да увеличи производителността.

7. Вашата кухненска мивка е по-мръсна от вашата баня. Има повече от 500 000 бактерии на кранчето, мивката и гъбата.

8. Сода бикарбонат може да избели зъбите, чесънът може да помогне за лечение на краката на атлетите и медът може да успокои махмурлука.


9.За да свалите допълнително калории и да не се чудите къде се промъкват повечко, си направете дневник пред, който да се отчитате. Той ще удвои вашите усилия за отслабване.

10. Разхождайки се срещу вятъра, във водата или докато носите раница, изгаряте около 50 калории на час, отколкото ходенето без съпротива.

11. Не използвайте вече замърсена кърпичка, това може да разпространи бактериите от едно място на друго.

12. Facebook може да е полезен за вашето здраве; проучванията показват, че поддържането на връзка със семейството и приятелите може да предотврати загубата на памет и да ви помогне да живеете по-дълго.