14 въпроса да питате на първа среща, според брачните терапевти

14 въпроса да питате на първа среща, според брачните терапевти

first date

Ако сте интровертен или просто мразите скучните разговори, някои неща са повече предизвикани от стреса, отколкото първата среща. Поддържането на приятен разговор не е лесен подвиг. Терапевти и психолози, които работят с двойки, споделят любимите си дискусионни точки, за да ви помогнем да разберете какво да говорите.

1. Какво беше последното нещо, с което се хвалеше за майка си.
Намерете начин да попитате за специалната дата и с какво тя е ценна за живота на другия. По този начин вие ще разберете какво те ценят в живота си. Общите ценности са по-важни за връзката, отколкото общите интереси.

2. Имаш шанс да говориш с всеки човек на този свят и да му поискаш съвет, кого би избрал и какво би го попитал?
Това е един доста интересен въпрос, с който можете да разберете доста за човека пред вас. Например може да видите, за какво мисли и какво иска. Това ще покаже дали неговите ценности съвпадат с вашите.

3. Оправяш ли си леглото сутрин?
Отговорът на този въпрос може да разкрие значението, което той придава на реда и трайността, в сравнение със спестяването на време.


4. С какво помниш най-лошата си първа среща?
Бъдете внимателни с този въпрос. Задайте го само ако чувствате, че нещата вървят добре, тъй като отговорът му ще разкрие дали човекът пред вас е готов да свали преградите и да разкаже една забавна история. Плюс това, това е чудесен начин да изградите незабавна връзка "нас срещу тях", тъй като изисква подсъзнателно да сравни колко добре минава срещата в сравнение с тази, която споделя.

5. Ако имаш вълшебна пръчица и можеш да имаш съвършен живот, как би изглеждал този нов живот?
Това е версия на въпроса, която терапевтите често използват с клиентите си, за да им помогнат да мислят по различен начин на проблемите. Но също така е полезно да разберете много за надеждите и мечтите на човека срещу вас. Да знаете какво иска и дали се цели към тези мечти.

6. За какво можеш да говориш цял ден?
Дори прост въпрос като този, може да ви убеди в ценностите, морала, целите и мотивацията на човека в живота. Ако отговорът на срещата е "моето семейство", това значи, че този човек е човек, чийто приоритет е да изгради едно бъдеще с партньор, както емоционално, така и финансово.

7. На последната ви почивка, предварително ли сте планирали всичко или сте тръгнали внезапно?
Този въпрос разкрива много за начина на живот и личността на човека. За много хора, като има нещо за планиране ще предизвикат тревожност и правят ваканцията стресираща. Мисля, че този въпрос разкрива много за личността на човека, защото ще имитира начина му на живот.

8. Когато вече си стар и гледаш назад към живота, за какво искаш да си спомниш?
Това е забавно, но също така ви казва какви са техните приоритети. Всеки разказва за това какво прави понастоящем в живота си, но това не ви казва къде наистина са техните приоритети. Човек може да стигне до дъното, без да изглежда като разпит.

9. Кое е най-неловкото / неудобното нещо, което ти се случи напоследък?
Помолете ги да видят колко са склонни да бъдат уязвими и дали имат чувство за хумор.

10. Каква е твоята философия по отношение на доброволчеството?
Хората с щедри сърца са склонни да бъдат по-добри партньори.

11. Кое е любимото ти нещо в твоя най-добър приятел?
С този въпрос ще получите стойността на човек за близки, текущи отношения и ролята, която те играят в живота им. Слушайте това, което те харесват в тези хора, как се ангажират с тях и колко се усмихват, и ще получите точно това, което търсят в един партньор, без да го питате това директно.

12. Ако имаш парти вечеря и трябва да поканиш музикант, политик, известна двойка и само един член на семейството, кого би поканил? Бонус точки: Какво би сервирал, къде би я направил и какво ще бъде в плейлиста ти за вечерта?
Този въпрос оценява творчеството и личността на човека. Важно е да оценявате интересите, ценностите, политическите възгледи и взаимодействието им в социалните настройки. Това също ви позволява да видите как те използват своето въображение, което може да бъде полезно по-късно в романтиката.

13. Как прекарваш свободното си време?
Много хора нямат хоби, така че този въпрос е по-малко вероятно да накара някой да почувства, че отговорът му трябва да бъде специален или впечатляващ. На първата среща има достатъчно натиск. Отговорът им може вече да го знаете и това е да прекарват време с приятели. Независимо от това което отговорят, това е хубава картина за живота им всеки ден.

14. Ако спечелиш от лотарията 20 милиона долара, какво ще направиш с парите?
Просто казано, този въпрос може да разкрие ценностната система на човека и да ви помогне да разберете дали вашият партньот е егоист или щедър и грижовен.