Amazon представя малък екран Echo Spot във Великобритания и като асистент на Alexa продължава да расте

Amazon представя малък екран Echo Spot във Великобритания и като асистент на Alexa продължава да расте

echo spot

Amazon разкри днес, че последният Echo говорител е настроен да удари Великобритания по-късно този месец. Amazon Echo Spot е по-малка версия на Echo Show, която стартира миналата година.

The Spot е оборудван с гласов асистент на компанията Alexa и малък екран за показване на видео разговори, музикални текстове или клипове за късометражно кино. Той е на разположение за предварителна заявка от днес за £119,99 и ще започне да се доставя на клиентите в средата на следващата седмица на 24 януари.

Подобно на другите устройства на Alexa, той има малка вградена камера в предната и всестранни микрофони. Можете да изключите устройството с малък бутон отгоре. Има и AUX.


Едно нещо, което Echo Spot не може да направи, е да пуска клипове от YouTube. Google извади своето приложение за споделяне на видео от устройствата на Amazon.

Гласовият асистент на Alexa, Amazon продължава да доминира на пазара на интелигентни говорители и сега има над 30 000 "умения" в световен мащаб. Той може да се използва за управление на други устройства - например светлинни превключватели, термостати или камери за сигурност около дома ви.

Едно ново умение се нарича "Routines" и ви позволява да конфигурирате набор от действия въз основа на едно изказване. Така че, ако кажете "good morning", системата Alexa ще знае да включи светлините, да стартира кафеварката и да ви даде новините за деня.

Планът на Amazon е, естествено, да получите устройство Alexa във всяка стая в дома ви. За тази цел компанията предлага специална отстъпка, ако клиентите закупят пакет с двойни пакети Echo Spot. Ще получите 40 паунда, които ще свалят от цената и ще платите £ 199.98 за двете.


Малкият видео-говорител се предлага в черно и бяло и ще се продава в Amazon, както и чрез партньори като John Lewis, Tesco и Argos.