El Nido, последната граница и неподправения рай на Земята

El Nido, последната граница и неподправения рай на Земята

el nido

Филипините са убежище на прекрасни плажове, които никога не успяват да привлекат туристи от цял ​​свят. Една от популярните туристически дестинации в страната е El Nido, разположена в северната част на Палаван. През 2011 г. подземната река в Палаван бе номинирана за едно от новите седем чудеса на природата и спечели титлата следващата година.

След като получи това световно признание, Палаван стана по-желано място за почивка на туристите. Ако не сте били в Палаван, особено в красивата община El Nido. това крайно ръководство за пътуване е за вас.

Да стигнем до El Nido
Постигането на мечтаната дестинация наскоро стана по-лесна за почиващите, тъй като има различни начини за избор. едното е от Ню Мадила до летище Лио Ейд през AlswiFT, единствената авиокомпания, която предлага този маршрут. Полетът, който започва от около $119 (Php6000), се счита за най-удобния начин да стигнете до летище El Nido от летище Лио, персоналът на летището може да ви помогне да получите триколка (мотоциклет с кош), за да ви отведе до града за около $4 или Php200, това би било чудесна възможност, ако не сте уредили вашия хотел да ви вземе.


Еднопосочно, което струва $116, може да не звучи чудесно, ако пътувате с бюджет.
Ако еднопосочното пътуване не е осъществимо, има друг маршрут от Манила до международно летище Пуерто Принцеса чрез местни превозвачи като AirAsia Cebu Pacific и Philippine Airlines. Винаги можете да проверите следните уеб сайтове за страхотни нощни сделки от Манила: Travelocity. Expedia, Cheapoair и Vayama.

Най-доброто време да посетите El Nido
Няма лошо време да бъдете в El Nido. По всяко време на годината мястото остава привлекателно. Това е просто въпрос на лични предпочитания. Ако искате да сте в El Nido просто да бъдете далеч от оживения град, в който сте или ако искате да избягвате от тълпата, можете да посетите мястото по време на извън пиковия сезон, който е от юни до ноември. Цените за обиколки и настаняване в хотел са по-достъпни през това време. Единственото нещо, което пречи на пътя, е времето. Това е дъждовния сезон от юли до август в страната, така че дъждът може да разсее плановете ви за скитане или други дейности. Но ако нямате нищо против да се намокрите в дъжда. след това пътуването между юни и ноември няма да е проблем. Ако нямате нищо против тълпата и ако искате да се забавлявате под слънцето, докато ходите на острова, винаги можете да изберете да посетите от ноември до май, срещу организирани туристически обиколки.