Първият подводен ресторант, разширяващ се до дъното, построен в Европа

Първият подводен ресторант, разширяващ се до дъното, построен в Европа

ресторант в морето

Всеки, който е чел или гледал някаква научна фантастика, вероятно е помислил колко готино би било да живееш в подводно съоръжение. През последните няколко години хората действително се опитват да изживеят тази фантазия с подводните лаборатории, тунелите и хотелските стаи, успешно удължени под водни тела. Повечето от тези проекти са в Съединените щати и процентът им на успех е отворил други континенти, за да експериментират със собствените си подводни структури.

Архитектите непрекъснато стават творци, когато става въпрос за проектиране на структури. От светлина, въздух до влажна и тъмна, сега те правят всяко място възможно за местообитание. Европейските архитекти вече са изправени пред предизвикателството да пуснат първия подводен ресторант на континента.


Подгответе се да направите резервация в първия подводен ресторант в Европа.

ресторант

Норвежка дизайнерска компания ще строи ресторант на три нива, който ще се похвали с панорамен прозорец, който ще позволи на клиентите да пътуват до морския етаж на Южна Норвегия. Разположен на брега и простиращ се под водата, този ресторант ще отведе трапезата на друго ниво с вълнуващо приключение като никое друго.

Сградата ще има три нива, които ще се простират от крайбрежието до морското дъно.

ресторант с три нива

Гостите на ресторанта могат да се насладят на пълен изглед към морското дъно и подводния свят с широкия прозорец на предприятието.Ресторантът ще бъде наречен Под и ще бъде изработен, за да изглежда като потънал перископ. Проектната компания Snohetta разкри някои подробности за дизайна, включително плана си за поставяне на входа на крайбрежното ниво. Оттам гостите могат да посетят бар шампанско, който ще бъде инсталиран на едно ниво, което също служи като преходна точка от брега към океана. Долното ниво ще бъде трапезарията на ниво морско дъно, която ще бъде инсталирана с панорамен прозорец с ширина 11 м. в Дълбоко синьо море.

Snohetta каза:
"Съвпадането на думата има двойно значение: в норвежки," под "може също така да бъде преведено в чудо. Почти потънали в морето, монолитната форма на сградата нарушава водната повърхност, за да лежи срещу скалистия бряг. структурата ще се превърне в част от морската среда, която ще се появи директно на морското дъно пет метра под пов