11 Трика да прегазите грипа през зимата

11 Трика да прегазите грипа през зимата

sick

Прихващането на настинка или грип често е нещастната реалност в зимните месеци. И докато няма спиране на червеят,който вече е във вашата система, има начини да го направите по-малко ужасно. Всичко се свежда до това как се грижите за себе си.

Търсите начини да се справите в болестта си? Ето някои експертни съвети, които ви помагат да поддържате имунната си система възможно най-здрава и да направите този досаден грип да суче малко по-малко.

1. Вземете витамини.
Цинк и витамин С са необходими за процъфтяващата имунна система. Зърнените продукти и млякото съдържат цинк, а портокалите, ягодите и ананаса са с високо съдържание на витамин С. Можете също така да вземете добавки.

2. Взимайте си повече почивка.
Дайте на тялото си желаната дрямка и нуждата за почивка.

3. Намалете тренировките си.
Упражнението е ключът към здравословното състояние, но след като уловите бъг, най-добре е да отложите тези тренировки за няколко дни.

4. Поддържайте стреса под контрол.
Психичното здраве и физическото здраве вървят ръка за ръка, а стресът може да разклати имунната Ви система.

5. Пийте много вода.
Да останеш здрав означава да останеш хидратиран. Водата е от жизненоважно значение за функционирането на вашата имунна система, а когато сте болни, е по-вероятно да сте изчерпали водата си. Пийте повече течности.

6. Не пропускайте хранене.
Хранете се редовно, дори и ако не искате. Вашето тяло изгаря калории, за да се бори срещу болестта, така че да се съобразявайте с осигуряването на необходимото количество гориво, за да спечели битката.

7. Спестете енергията си.
Съжалявам, това означава, без офис щастливи часове или вечери с приятели. Всеки момент, когато не вършите нещо абсолютно необходимо за живота си, трябва да сте отпуснати. Оставете тялото Ви да се възстанови и да си почине.

8. Останете си вкъщи.
Експертите предупреждават да не работите, когато се разболеете. Не само, че тялото ви не почива, но също рискувате здравето на вашите колеги. Офисите често съдържат пространства, които създават перфектни условия за разпространение на микроби.

9. Стойте далеч от студените температури.
Студената служба може да причини повече вреда, отколкото полза. Намерете начин да се справите със студа.

10. Добрата хигиена е много важна.
Грижете се за вашата хигиена с топла вода и сапун и бъдете предпазливи с това, което докосвате. Ако нямате достъп до мивка и сапун, използвайте десинфекционен крем за ръце.

11. Консултирайте се с Вашия лекар.
Това е особено вярно, ако изпитвате грипоподобни симптоми, като треска, студени тръпки или силна умора. От решаващо значение е началото на грипното лечение в рамките на 48 часа след нейното развитие.