16 от смъртоносните храни които ядете всеки ден

16 от смъртоносните храни които ядете всеки ден

junk food

Когато погледнете процентите на затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания, е ясно, че настоящият ни начин на живот оказва негативно влияние върху здравето ни. С достъп до толкова много бързи и удобни храни заболяването може да процъфтява.

Често не обръщаме внимание на храненето си, докато не се случи нещо драстично, като сърдечен удар или диагноза рак. Истината е, че можете да предприемете действия днес, като елиминирате някои от най-токсичните и смъртоносни храни. Ето някои от най-смъртоносните храни, които може би ядете всеки ден - но със сигурност не трябва.

Старата поговорка не може да бъде по-вярна, вие сте това, което ядете. Храните, които консумирате, оказват влияние върху редица телесни системи, които влияят както върху функцията, така и върху структурата. Известните токсични добавки се влагат в редица храни и за съжаление тези съставки пораждат поражения върху имунната система и общото ни благосъстояние. Ако ядете следните храни, моля, преосмислете ги.

1.Маргарин
В продължение на години маслото се смятало за враг, но сега изследователите разкриват, че маргаринът е този който всъщност трябва да премахнем. Изработени от хидрогенирани растителни масла, богати на транс-мазнини, редица проучвания са свързват тази храна с повишен риск от сърдечни заболявания и рак. Вместо това, консумирайте растително масло в умереност, както и органични маслини или кокосово масло.

2.Сода
Сода, дори диетичната сода, е известно, че увеличава наддаването на теглото и от своя страна, може да увеличи риска от рак, сърдечен удар, инсулт, диабет и остеопороза. В Америка, например, се съобщава, че половината от страната консумира поне една чаша сода дневно.

3. Преработено месо
От салами до кренвирши, преработените меса имат много негативно внимание през последните няколко години, особено в рамките на общността на раковите заболявания. Редица проучвания са потвърдили връзката между обработените меса и раковите заболявания с особено високи нива на колоректален рак.
Всъщност, Американският институт по ракови изследвания заяви, че когато ядете един ход дог дневно (или 50 грама обработено месо), увеличавате риска от колоректален рак с 21%. Съставени от известни канцерогени, синтетични химикали и токсични консерванти.


4. Kорнфлейкс, зърнени закуски
Всеки обича зърнени закуски - това е бързо и лесно, но също така е изключително нездравословно. Предоставени на милиони деца всеки ден, по-голямата част от зърнените храни за закуска са опаковани със захар, да не говорим за проблеми, обградени с подсилени съставки. Изглежда, че тази храна съдържа "нездравословни количества" витамин А, цинк и ниацин.

5. Картофени чипове
Една от най-често консумираните закуски, картофените чипсове са всичко друго но не и здравословни. Високото съдържание на мазнини, сол и калории, чипсовете могат да доведат до значително увеличаване на теглото, когато се консумират редовно. Друга област за загриженост е холестеролът, тъй като тази солена лека закуска е дълбоко пържена в най-смъртоносния тип мазнини - транс-мазнини.

6. Предварително опаковани печени продукти
Много по-лесно е да вземете кутия бисквитки, отколкото да направите известната рецепта за овесена каша на майка ви, но от гледна точка на вашето здраве това е лош избор. Тези сладки "лакомства" са опаковани с хидрогенирани масла, увеличавайки приема на транс-мазнини. Разбира се, захарта също е основна грижа, тъй като тя е свързана с редица заболявания, включително рак и сърдечни заболявания.

7. Храни без съдържание на мазнини
Изследователите разкриха истинските последици за здравето от храните без мазнини. Предлага се на пазара като здравословна алтернатива, съдържанието на мазнини обикновено се заменя със захар, изкуствени подсладители или висококачествен фруктозен царевичен сироп. Не забравяйте, че мазнините не са враг - имате нужда от мазнини, за да нахраните тялото и ума си. Става въпрос за типа мазнини, които избирате.

8. Пържени картофи
Кой не обича пържените картофки? Те са солени и вкусни, но има само един проблем - те са ужасни за вашето здраве. Когато консумирате малко количество пържени картофи от големите вериги за бързо хранене, консумирате от 200 до 340 калории - да не говорим за голями, с 700 калории или повече. Изпечени в нездравословни масла те запушват артериите.

9. Сладолед
Мразя да бъда носител на лоши новини, но сладоледа е високомаслен, трябва да се опиташ да живееш без - или да ядеш само понякога. Ако сте човек, който яде ежедневно около чаша сладолед, ще се изложите на риск от висок холестерол и повишен риск от диабет. Направете свое собствено качествено замразено кисело мляко, направено с богато на пробиотици кисело мляко.

10. Кашкавал, Сирене
Макар и с високо съдържание на калций, тази добре обичана храна е с високо съдържание на мазнини и когато е съчетана с други калорийно-плътни храни, тя може да доведе до насърчаване на нездравословно наддаване на тегло. Разбира се, за разлика от традиционно направените сирена, сортовете в супермаркета претърпяват огромна обработка и съдържат редица потенциално причиняващи рак добавки.

11. Червено месо
Що се отнася до червеното месо, цялото нещо "умереност" изглежда излиза от границите. Като цяло западният свят яде твърде много свинско, агнешко и говеждо месо, което увеличава риска от рак. Тези меса са трудни за вашата храносмилателна система, да не говорим за дългия списък на променливите относно фабричното земеделие и нечовешките условия.

12. Бързи и пържени храни
Независимо дали ядете чипс или пържено месо, всичко, което е приготвено в нездравословно масло, със сигурност е най-смъртоносната храна. В рамките на едно проучване, публикувано в областта на храненето, метаболизма и сърдечно-съдовите заболявания, беше установено, че когато ядете пържени храни повече от четири пъти седмично, увеличавате риска от затлъстяване, в сравнение с два пъти или по-малко седмично. По-важното е, че когато консумирате шест пържени ястия на седмица, увеличавате риска от инсулт с 41%.

13. Бял хляб
Рафинираните зърна са всичко друго, но не и за вас. По време на обработката на бял хляб, например, цялото зърно е фино смляно и отстранено от неговата хранителна стойност. Високо на гликемичния мащаб този въглехидрат е известен с повишаване на нивата на кръвната захар, повишавайки риска от инсулинова резистентност и свързаните с него здравни усложнения, включително диабет.

14. Пуканки от микровълнова
Бихте ли искали малко диацетил с пуканки? Това химическо вещество е известно, че разгражда слоя от клетки, който защитава нашия мозък, да не говорим за токсина, известен като PFOA. Вместо това, ги направете на котлона и поръсете със здравословни подправки.

15. Плодов сок
Да, вярвайте или не, плодовият сок е смъртоносна храна, базирана на високото си съдържание на фруктоза. Опаковани със захар, по-голямата част от плодовите сокове не са нищо повече от захарна напитка. Тези напитки увеличават риска от диабет. Вместо това консумирайте повече вода, с парчета плодове.

16. Енергийни напитки
За да имат енергия, мнозина стигат до енергийни напитки, за да им дадат нужната дрога. Единственият проблем е, че тези напитки са с високо съдържание на захароза, глюкоза и кофеин. Тези напитки са по същество скъпи химически коктейли. Вместо това започнете да пиете охладен зелен чай, който е богат на антиоксиданти.