Избягвайте червено месо, млечни продукти през зимата

Избягвайте червено месо, млечни продукти през зимата

red meat

Въпреки че млякото е известно като пълноценна храна през зимата е по-добре да се намали приема му. Студеното време и горещият шоколад вървят ръка за ръка, но много лекари смятат, че твърде много захар може да отслаби имунната ви система.

Млечни продукти: Въпреки че млякото е известно като пълноценна храна през зимата е по-добре да се намали приема му. То причинява храчки и може да ги сгъсти. Това ви кара да се чувствате по-неудобно и да увеличава дразненето в гърлото.

Горещи или студени напитки: Всеки обича горещо кафе, горещ чай или горещ шоколад през зимата. Но трябва да имаме предвид количеството мазнини и кофеина, които съдържат. Тези напитки дехидратират тялото ви, което води до много по-дебела слуз. Така че, най-добре е да се избегне кофеина и да се изберат водни или билкова смес вместо това.


Червено месо: Месото и яйцата са известни като най-добрият източник на протеини. Високият протеин може да предизвика натрупване на слуз в гърлото ви. Забравете за преработеното месо то може да причини проблеми, докато рибата е относително по-безопасна. Но трябва да изберете биологично месо, вместо да е обработвано.

Пържена храна: Тя е източник на трансмазнини и не ви дава реална стойност на храната.

Несезонни плодове: Когато даден плод е на разположение извън сезона, не го консумирайте, тъй като те не са пресни и може да доведе до заболяване и здравословни проблеми. Приемането на повече цитрусови плодове през зимния сезон ще засили метаболизма на тялото ни.

Захар: Студеното време и горещият шоколад вървят ръка за ръка, но много лекари вярват, че твърде много захар може да отслаби имунната ви система. Хората, които употребяват повече захар, не са способни да се борят с бактериите.

Алкохол: През зимата естествено се пие по-малко вода и поради сухото време шансът да бъде дехидратиран е висок. Алкохолът дехидратира организма силно, което може да бъде най-вредно през зимата. Той увеличава телесната Ви температура, което увеличава шанса за студ пред зимата.