Колко дълго може да държим месото във фризера

Колко дълго може да държим месото във фризера

meat freezer

Преди фризера да се изобрети, снега и студеното време бяха единствените начини храната да бъде студена. За да се запази храната, онези, които живвреме фризерът може да поддържа нещата свежи? Може да бъдете изненадани да откриете, че замразеното месо може да бъде във фризера за дълъг период от време.

Със сигурност е имало много хубаво месо, което е било изхвърлено ненужно. Ако смятате, че това може да сте вие, отделете малко време, за да разгледате указанието за месо по-долу. За да запазите месото може да използвате торбичка. Преди да поставите месото във фризера, винаги трябва да пишете датата на него - по този начин не трябва да се питате колко дълго е било там. И вярвате или не, някой меса могат да издържат около еят в по-хладен климат, копаят дупки в земята, запълват ги със сняг и покриват със слама.


Но в средата на 1800 г. хладилникът е измислен. И макар че отне известно време, за да стане основен предмет в домашните кухни, този уред в крайна сметка промени начина, по който консумирахме храната си.

И все пак днес ние приемаме нашите фризери за даденост; смешно е, че дори не знаем как да се възползваме напълно от тях. Повечето от нас ще хвърлят парче месо или пиле във фризера, за да не попаднат в хладилника ни. Но какво? Колко пъти сте изхвърлили замразено парче месо, защото не сте сигурни колко дълго е било там - или колко една година във фризера.

Времето, в което можете да държите месото във фризера:

Печени домашни птици - 4 месеца

Необработени части от домашни птици - 9 месеца

Необработени цели домашни птици - 12 месеца

Обработено месо - 2 до 3 месеца

Необработено месо- 4 до 12 месеца

Необработен стек или пържоли - от 4 до 12 месеца

Необработена кайма - 3 до 4 месеца