Луди здравословни трикове, които наистина работят

Луди здравословни трикове, които наистина работят

Здравето е сила

Много методи за подобряване на здравето ви са доста ясни: да отслабнете, да ядете по-малко и да упражнявате повече; да увеличите енергията си, да спите повече; за да се предотврати дехидратация, пийте повече вода. Други обаче са абсолютно противоречиви. Следните 12 съвета наистина работят.

1.За здрави зъби не ги почиствайте след хранене
Не измивайте зъбите веднага след хранене и напитки, особено ако те са кисели. Киселинните храни - цитрусови плодове, спортни напитки, домати, сода (както диетични, така и редовни) - могат да омекотят зъбния емайл "като мокър пясъчник", казва Хауърд Р. Гембъл, непосредствен президент на Академията по обща стоматология. Почистването на зъбите на този етап може да ускори ефекта на киселината върху емайла ви и да разруши слоя отдолу. Гембъл предлага да изчакате от 30 до 60 минути преди да ги миете.


2.Прескочете енергийните напитки, когато сте уморени
Енергийните напитки съдържат до пет пъти повече кофеин, отколкото кафето, но тласъкът, който те осигуряват, е краткотрайно и идва с неприятни странични ефекти като нервност, раздразнителност и бързо сърцебиене, казва Стоунсън. Освен това енергийните напитки често съдържат високи нива на таурин, стимулант на централната нервна система и над 50 грама захар на кутия (това са 13 супени лъжици!). Сладкото вещество нахлува временно в кръвната захар, само за да се разпадне скоро, оставяйки ти леко и мъгливо, и да стигнеш до друга енергийна напитка. 3.Пийте вода, когато сте подути
Когато се чувствате подути, пиенето на вода звучи така, сякаш това ще влоши нещата, но често може да помогне, казва Джеймс Лий, д-р гастроентеролог в болница "Свети Йосиф" в Ориндж, Калифорния. Например, тялото ви се нуждае от повече вода, за да работи по-ефективно, казва д-р Лий. "Водата се смесва с водоразтворими фибри и се превръща в вещество, подобно на гел. Това влияе върху подвижността на червата и намалява симптомите на подуване." Консумирането на повече вода също облекчава подуване, причинено от дехидратация. Когато сте дехидратирани, тялото ви се придържа към водата, която тялото ви има, което ви кара да се надуете.

4.Диетична сода за отслабване
Трябва да отрежете цялата сода, включително диетичната. Изследванията от Училището по обществено здраве на Johns Hopkins Bloomberg разкриха, че възрастните с наднормено тегло и затлъстяване, които пиеха диетични напитки, изядоха повече калории от храната, отколкото тези, които пиеха сода. Освен това, изследване в Университета в Тексас установява, че пиещите диетична сода са имали 70% по-голямо увеличение на обиколката на талията, отколкото не-пиещите в продължение на около 10 години.
"Освен това много хора смятат, че" ниско съдържание на мазнини "," ниско съдържание на захар "или" светла "означава по-малко калории, но това не винаги е вярно", казва Стоунсън. "Обикновено, когато производителите разрязват нещо и крайният резултат вкусва толкова добре, те добавят нещо като допълнителна захар."

5.Пийте гореща напитка, за да се охладите
Кое ще ви охлади по-бързо в сурова лятна сутрин: ледено кафе или горещо? Две скорошни проучвания казват, че име и други култури, където пиенето на горещ чай в горещо време е норма, както в Индия. Когато пиете гореща напитка, тялото Ви усеща промяна в температурата и увеличава производството на пот. След като потта се изпарява от кожата ви, вие се охлаждате естествено.

6.Упражнения, когато сте уморени
След дълъг, изтощителен работен ден упражненията звучат като последното нещо, което бихте искали да направите, но за да се успокоите, ще ви вдъхновя. Умората заедно с настроението и депресията се подобриха след една 30-минутна тренировка с умерена интензивност, според проучване, публикувано в медицината и науката в областта на спорта и физическото възпитание. "Всичко, което правим, използва кислород, така че когато правите упражнения, помагате на тялото си да работи по-ефективно и не се уморявате толкова лесно", казва Nutting. - Вие също функционирате по-добре психически.

7.Пишете бележки, за да увеличите умствената си мощ
Писането на бележки ви дава възможност да отбележите повече материал, но по-вероятно е да помните тези бележки, ако ги напишете, според изследване от университета в Индиана. "За да научите нещо означава, че сте го обработили", казва д-р Towfigh. "И когато взимате ръкописни бележки,' обработвате ' или научавате повече информация. Започвате учебния процес, докато слушате лекцията." Освен това, тъй като разглеждате страницата, на която пишете, естествено преглеждате материала и укрепвате информацията, която вече сте обработили, казва д-р Тъффи.